MINI A TURE perustettiin Kööpenhaminassa vuonna 2002, ja he tuottaa laadukkaita ja kestäviä ulkoiluvaatteita 0-12 vuotiaille lapsille yli 20 vuoden kokemuksella. MINI A TUREn ulkoiluvaatteet sopivat ulkoilmaseikkailuihin vuodenajasta ja säästä riippumatta. Tinkimättömällä lähestymistavalla, MINI A TURE ulkovaatteet ovat tehty kestämään ja siirtymään seuraaville sukupolville.

Vaatteiden valmistajana MINI A TURE tuntee olevansa vahvasti vastuussa planeetasta huolehtimisesta tekemällä kaikkensa toimia luonnon kanssa eikä sitä vastaan. Jokaiselle MINI A TUREn tuottamalle vaatteelle, MINI A TURE pyrkii tekemään vastuullisimmat valinnat kankaisiin,  materiaaleihin ja tuotantoon riippuen. MINI A TUREn tuotteet ovat valmistettu sertifioiduista kierrätetyistä materiaaleista, eikä niissä käytetä haitallisia kemikaaleja tai hormonitoimintaa häiritseviä aineita.

MINI A TURElle on tärkeää dokumentoida, että he täyttävät korkeat sosiaaliset ja ympäristöystävällisetstandardit. Nykyään MINI A TURE on ylpeä saadessaan olla B Corp sertifioitu, GRS-sertifioitu, GOTS-sertifioitu ja OEKO-TEX sertifioitu yritys. 

 

Myyntioikeus seuraavissa maissa: Suomi, Viro, Latvia, Liettua
Oletko kiinnostunut jällenmyynnistä? Olethan yhteydessä info@kiddex.fi

Vastuullisuuden edelläkävijä lastenvaatealalla

Kestävä kehitys ja sosiaalinen vastuu ovat alusta asti olleet MINI A TUREN toiminnan pääperiaatteita. Alkuvuodesta 2021 yritykselle myönnettiin B Corp-sertifikaatti, mikä tekee siitä tekstiilialan edelläkävijän!

Sertifikaatin erittäin tiukat kriteerit vaativat voittoa tavoittelevan yrityksen käyttävän liiketoimintaansa kestävämmän talouden rakentamiseen. Nämä yritykset täyttävät korkeimmat sosiaalisen ja ympäristöllisen suorituskyvyn, läpinäkyvän toiminnan ja vastuullisuuden standardit.

"We work with nature, not against it, and strive to leave the smallest footprint as possible. We aim to push the boundaries of what an ethical fashion business can be” – Signe Tholstrup (Perustaja & toimitusjohtaja)

MINI A TUREn valitessa yhteistyöyrityksiä ovat hyvät tuotanto- ja työolosuhteet ratkaisevan tärkeitä. Vaatebrändi työskentelee vain yritysten, jotka eivät käytä lapsityövoimaa, kanssa keskittyen yleisesti turvallisuuteen ja terveyteen sekä hyviin palkkoihin. MINI A TURE vaatii hyviä työolosuhteita tuotantolaitoksilta.

Kaikki MINI A TUREn toimittajat ovat  BSCI-sertifioituja (Business Social Compliance Initiative) tai Sedex-sertifioituja, ja lisäksi heillä on sertifiointeja, kuten GOTS, GRS ja  ECO-TEX®.

MINI A TURE kannustaa hyväntekeväisyyteen ja kierrättämiseen: yritys on yksi suurimmista Sun Way- orpokotien sponsoreista. MINI A TURE tukee kahta Intian Bodh Gaya:lla sijaitsevaa orpokotia mm. lahjoittamalla lapsille mallikappaleita ja käytettyjä vaatteita. 

Sertifioidut orgaaniset- ja kierrätetyt materiaalit

MINI A TURE tekee jokaisen tuotteen kohdalla mahdollisimman tietoisen ja vastuullisen valinnan materiaalien ja tuotantoteknologian suhteen. Vaatebrändin sosiaaliset ja ympäristöön liittyvät näkökohdat ovat huippuluokkaa.

Kierrätetty polyesteri:

REPREVE® on sertifioitu kierrätetystä muovista, pääosin muovipulloista, valmistettuja kierrätyskuitu, jolla on korkea tekninen suorituskyky. Sen lisäksi, että muovin kierrätys vähentää jätteiden määrää luonnossa, se vähentää myös hiilidioksidipäästöjä ja vähentää resurssien, kuten veden, öljyn ja sähkön, käyttöä tuotannossa.

Kierrätetty nylon:

Suuri osa kierrätetystä nylonista saadaan vanhoista kalaverkoista. Polymeereista valmistettu synteettinen kuitu on ongelma valtamerissä, mutta kierrätettynä se tuo monia ympäristöetuja. Lasten ulkovaatteissa tämä kierrätetty nylon on superkestävä materiaali.

GOTS-sertifioitu luomupuuvilla:

Luomupuuvillaa kasvatetaan ilman myrkyllisiä torjunta-aineita tai geneettisesti muunneltuja siemeniä. Hiilidioksidipäästöt ovat luomupuuvillan viljelyssä jopa 94 prosenttia pienemmät kuin perinteisen puuvillan viljelyssä. Lisäksi energian ja vedenkulutus on huomattavasti vähäisempää. 

GOTS-sertifikaatti takaa että lopputuote ei sisällä haitallisia kemikaaleja tai  fluorattuja aineita (kuten PFC, PFOS). 

Sorona® Aura -täyte: 

Puffer- talvitakin pehmustetäytteeksi on valittu ekotehokas ja erittäin suorituskykyinen Sorona® Aura-täyte.  Sorona® Aura on kasvipohjaisista komponenteista valmistettuja polyesterikuituja, jotka tekevät lämpimästä toppatakista erittäin pehmeän. Tämän lisäksi puffer-takki säilyttää hyvin muotonsa. 

Kierrätetty elastaani:

Uimapukujen joustavuuden ja kestävyyden parantamiseksi MINI A TURE käytää kierrätettyä Spandex-elastaania, mikä tehostaa tekstiiliteollisuuden jätemateriaalien kierrätystä. Elastaanikuidut ovat erittäin vahvoja ja niitä voidaan venyttää useita kertoja menettämättä muotoaan. Lisäksi materiaali kestää hyvin aurinkorasvaa ja hikoilua, minkä vuoksi se on  ihanteellinen uimapukuihin.

Merinovilla:

Villaneuleet on valmistettu Oeko-Tex -sertifioidusta 100%  italialaisesta mulesing-vapaasta merinovillasta. Sen lisäksi, että merinovilla on lämpötilaa säätelevää, se on uskomattoman pehmeää. 

Innovatiiviset tuotantoteknologiat lisäävät vaatteen käyttöikää

MINI A TURE tekee jatkuvaa tuotekehittelyä lisätäkseen vaatteiden kulutuksenkestoa ja vähentääkseen valmistuksen ympäristöjälkeä. Vaatemallisto on suunniteltu kestämään kausi toisensa jälkeen ja siksi suosittelemme kierrättämään vaatteet useammalle lapselle.

Bionic-Finish® Eco:

Kaikki MINI A TUREn ulkovaatteet  on viimeistelty ekologisella Bionic-Finish® Eco-kyllästeellä. Tämä täysin PFC-vapaa ainesosa tekee vaatteesta vettä- ja likaahylkivän, minkä lisäksi tekstiilit kuivuvat nopeammin. Bionic-Finish® Eco-käsittely pidentää ulkovaatteen käytöikää tehden siitä helppohoitoisen ja lisäten sen pesunkestoa. Myös värit ja kankaan pinta näyttää uudelta pidempään. 

THERMOLITE® EcoMade:

Talvitakkien täytteen valmistuksessa käytetty THERMOLITE® EcoMade -tekniikka hyödyntää vaihtoehtoisesti joko 100% kierrätettyjä PET-pulloja tai 100% tekstiilijätettä. Toiminnalliset ontelokuidut eristävät tehokkaasti ja tekevät toppatakista kevyen ja erinomaisesti käyttöä kestävän. 

Nano-Dye™:

Useiden MINI A TUREn vaatteiden värjäyksessä käytetään Nano-Dye-tekniikkaa™, joka on patentoitu kankaan esikäsittely luonnonkuiduissa. Tämä värjäysmenetelmä takaa paremman ja nopeamman värin imeytymisen vähentäen samalla vedenkulutusta jopa 75%.  Nano-Dye-tekniikkassa™ ei käytetä haitallisia kemikaaleja.