Innovatiivinen ja ekologinen kuukuppi luonnonkumista!

 

Vaikka kestokäyttöisinä kuukautissuojina kuukupit ovatkin loistava tuote, olemme siitä huolimatta hämmästyneitä kuinka vaikeaa kuukuppeja on löytää luonnonmateriaaleista valmistettuna. Tiesitkö että suurin osa markkinoilla olevista kuukupeista on valmistettu silikonista, joka maatuu erittäin hitaasti? Monelle tämä tulee yllätyksenä.

Ympäristötietoisena brändinä joka rakastaa luonnonkumia, on luonnollista että HEVEA haluaa tarjota vaihtoehdon. Siksi olemmekin erittäin innoissamme ja ylpeitä voidessamme esitellä luonnonkumisen HEVEA Loop Cup kuukupin.

Loop Cup Kuukuppi, kuten muutkin HEVEA-tuotteet, ei sisällä lainkaan silikonia, muovia tai muita petrokemian tuotteita. Sen sijaan tämä kuukuppi on luonnostaan kasvipohjainen, muoviton ja kompostoituva. HEVEAn kuukupin uniikki muoto ja pehmeä materiaali tekevät siitä helposti taitettavan ja asetettavan. Luonnonkumi ei ole ainoastaan vastuullinen valinta vaan usein myös mukavin käytössä.

Kuukuppi tarjoaa suojan jopa 12 tunnin ajaksi! Tuote on biohajoava ja sen käyttöikä on 1-2 vuotta.

Mistä luonnonkumi tulee?

Hevea Brasiliens, tunnetummin kumipuu, on HEVEAn tuotteiden pääraaka-aine. 

Viljelmillä on miljoonia puita jotka “lypsetään” aikaisin aamusta siihen erikoistuneiden naisten ja miesten toimesta. Kumin "lypsämisellä" tarkoitetaan prosessia jossa lateksi valutetaan puunrunkoon tehdystä aukosta. Tehtävässä tarvitaan erityisiä taitoja, joilla mahdollistetaan puun terve ja pitkä elinkaari. Kumipuista voi valuttaa lateksia keskimäärin 35 vuotta. Tuona aikana puu ehtii sitoa noin 20kg hiilidioksidia. Tällä tavoin HEVEA tuotteet ehkäisevät ilmastonmuutosta ja taistelevat sitä vastaan.

HEVEA -tuotteissa käytetty materiaali tulee Kaakkois-Aasiasta, jossa viljellään korkealaatuisinta kumipuuta. Yritys taistelee aktiivisesti ilmastonmuutosta vastaan  ja  työskentelee yhteistyössä valmistajien kanssa varmistaakseen hyvät työolosuhteet niin viljelmillä kuin tehtaissakin. 

 

 

Kuinka valita oikea koko?

koko 1:

Valitse tämä koko mikäli kokeilet kuukuppia ensimmäistä kertaa tai olet teini-ikäinen

koko 2:

Valitse tämä koko mikäli et ole synnyttänyt tai olet synnyttänyt keisarileikkauksella

koko 3:

Valitse tämä koko mikäli olet synnyttänyt alateitse tai sinulla on runsaat kuukautiset

 
 
HEVEA kuukupin käyttöohjeet

Kokosimme keväällä 2021 testiryhmän someseuraajistamme HEVEA Kuukupille ja saimme positiivista palautetta luonnonkumituoteesta:

"Ensivaikutelma tästä kupista oli ihanan pehmeä ja joustava. Kuppi on pehmeytensä ansiosta todella helppo asettaa paikalleen sekä myös poistaa, joten tämän vuoksi suosittelisin kyseistä kuppia myös aivan aloittelijalle. Käytön aikana kuppi ei tunnu lainkaan, toisin kuin silikoninen kuppi, joka on joskus saattanut hieman painaa. Tämä kuppi avautuu myös helposti. Puhdistaminen onnistuu keittämällä kuppia muutaman minuutin, ja se on taas valmiina seuraavia kuukautisia varten. Kupin mukana tullut pussukka on kätevä ja kaunis. Tulen jatkamaan HEVEA-kupin käyttöä jatkossakin sen käyttömukavuuden takia."⁠

" Yhtään ylivuotoa ei ole tullut, vaan kuppi on hoitanut⁠ tehtävänsä ihan täydellisesti. Pääsin siis kertakäyttöisistä kuukautissiteistä kokonaan eroon tämän kupin myötä. Tämä kuukuppi oli kyllä aivan mahtava, kun helteisinä päivinä pystyi kuukautiset lähes unohtamaan,eikä tarvinnut käyttää hankaavia ja hautovia siteitä. Pystyin myös⁠ käymään uimassa uima-altaassa ja järvessä kuukautisten aikana kupin ollessa paikoillaan, joka oli kovilla helteillä aivan mahtava juttu!" ⁠(@saippuakupliaolohuoneessa)

"Olen käyttänyt (kilpailijan) kuukuppia noin 10 vuotta, mutta ⁠kierukan asennuksen jälkeen jouduin luopumaan  käytöstä.⁠ HEVEA-kuppi on todella pehmeää materiaalia eikä sitä tunne ollenkaan, myöskin paine kupissa on todella minimaalinen joten kierukan kanssa tämän käyttö onnistuu mutkitta." (Jutta P.)⁠

"HEVEAn kuppi jää itselläni käyttöön, koska kuukautisten jälkeinen kirvely on menneisyyttä, ja tämä on helppo ja tyylikäs kaveri kuukautisiin. Suosittelen lämmöllä." ⁠(Tanja)