Namakin kasvovärit, kynsilakat ja muut kosmetiikkatuotteet ovat luonnonmukainen ja turvallinen valinta meikkileikkeihin ja naamiaisiin. Tuotteet on testattu dermatologisesti ja niiden orgaanisilla ainesosilla on pyritty minimoimaan  myös allergiariskiä. 

Lapsen iho on herkkä, minkä lisäksi kasvojen alueelta värit eksyvät herkästi silmiin ja suuhun. Kasvovärejä ja muita lasten kosmetiikkatuotteita valittaessa tulisikin erityishuomioida niiden turvallisuus ja myrkyttömyys; tuote ei saa sisältää mitään haitallisia kemikaaleja tai ärsyttäviä ainesosia. 

Namaki tuotteiden myrkyttömyydestä, luonnonmukaisuudesta ja turvallisuudesta kertovat seuraavat sertifikaatit: Ecocert,  Cosmos ja Cosmebio. Kynsilakka on tuotteena ainoa, jolle ei pysty näitä sertifikaatteja myöntämään. Namaki kynsilakat ovat kuitenkin vesipohjaisia  eivätkä ne sisällä parabeeneja, formaldehydia, ftalaattia, tolueenia, kamferia tai nanohiukkasia.  "Peel off" -kynsilakka poistetaan kuorimalla se kevyesti kynnellä; kuin tarra!

Itse tuote on luonnonmukainen ja sen pakkaus on kierrätettävissä. 

Tarkat ainesosaluettelot löydät täältä

Mitä sertifikaatit tarkoittavat? 

Namakin sertifikaatit kertovat sekä yrityksen ympäristövastuullisuudesta että lopputuotteen luonnonmukaisuudesta. Tuotteen raaka-aineet ovat myrkyttömiä ja orgaanisia. Valmistusprosessissa on täytetty tiukat ympäristösäädökset. 

ECOCERT on hyvin laaja kokonaisuus, joka pitää sisällään tuotteen raaka-aineet, tuotantoprosessin ja pakkausmateriaalit. Ecocert on kattavimpia ja tunnetuimpia luonnonkosmetiikkaa sertifioivista tahoista.  Ecocert on tuotekohtainen.

COSMEBIO-sertifikaatti perustuu tiukkoihin vaatimuksiin niin ainesosien kuin ympäristö- ja sosiaalisen vastuun osalta.  Tämä sertikikaatti takaa tuotteen ainesosista 95-100% olevan luonnonmukaisia (vesi, mineraali ja -mineraalipohjaisia)  Lue lisää

COSMOS -ympäristösertifikaatti on Ecocertin alainen; Ecocert on yksi tämän merkin perustajista. 

COSMOS ORGANIC-sertifiointi kertoo tuotteesta vähintään 20% olevan luonnonmukaisesti tuotettua.  Lue lisää

Eurooppalaisia tuotteita ei testata eläinkokein

Koska Namaki tuotteet on valmistettu Italiassa ja Ranskassa ei niitä ole testattu eläinkokein. Eläinkokeet on kielletty Euroopassa ja laki koskee myös tuotteen ainesosien testausta. 

Namaki pyrkii tarjoamaan mahdollisimman paljon vegaanisia vaihtoehtoja: ainoa eläinperäinen pigmentti on karmiinia sisältävä punainen, jota ei ole mahdollista valmistaa vegaanisesti. Sertifioidun luonnonmukaisen kosmetiikan osalta sallitaan vain eläintuotannon ainesosat, joilla ei ole vaikutusta eläinten terveyteen toisin kuin perinteisissä kosmetiikkatuotteissa. 

Yrityksen yhteiskuntavastuu

Yrityksen vastuullisuudesta ja sosiaalisesta vastuusta kertoo myös yhteistyö Romans-sur-isère ESAT:n kanssa. ESAT on työapulaitos, jonka tavoitteena on vammaisten aikuisten sosiaalinen ja ammatillinen integroituminen. 

Tämän lisäksi Namaki on perustanut lukuisia  yhteistyömuotoja erilaisten yhdistysten kanssa lahjoitusten ja varojen keräämiseksi hyväntekeväisyyteen. 

Namaki-valikoimasta luonnonmukaiset tuotteet meikkileikkeihin ja naamiaisiin!