Kasvipohjainen eKoala on Ruokaviraston hyväksymä!

Ruokaviraston päätös koskien esimerkiksi bambujauhoa sisältämiä muovisia lastenastioita puhuttaa. Tämä päätös EI KOSKE eKoalan tuotteitaeKoalan tuotteet valmistetaan käyttäen luonnonmukaisia raaka-aineita: tärkkelystä, selluloosaa ja kasviöljyjä. Tuotteessa ei ole käytetty Ruokaviraston nimeämiä kiellettyjä, terveydelle haitallisia, aineita. Kyseessä on täysin kasvipohjainen  materiaali, jossa ei ole käytetty petrokemian materiaaleja.  BIOmuovi on luonnonmukaisten raaka-aineidensa ansiosta 100% biohajoavaa.
 
Mikä Ruokaviraston päätös?!
Bambukuitua tai muuta hyväksymätöntä kasvikuitua (esim. riisijauhoa) sisältävien muovituotteiden maahantuonti ja myynti Suomessa ei ole sallittua, sillä ne eivät täytä EU:n elintarvikekontaktimateriaaleille asetettuja turvallisuusvaatimuksia. Lisäksi näitä tuotteita on markkinoitu harhaanjohtavasti.  Raaka-aineena käytettävän kasvikuidun tulee olla hyväksytty EU:n muoviasetuksen 10/2011 ainesosien listalle.
 
Tuotteissa, joissa näitä nyt kiellettyjä kasvikuituja on käytetty, on useissa tapauksissa havaittu huomattavia raja-arvon ylityksiä terveydelle haitallisten kemikaalien kuten formaldehydin tai melamiinin siirtymän suhteen. Kielletyt esimerkiksi bambukuitua sisältävät muovituotteet on poistettu myynnistä. Kuluttajille suositellaan jo hankittujen tuotteiden käytön lopettamista, koska tuotteiden turvallisuudesta ei ole varmuutta. Lyhytaikaisesta käytöstä ei ole kuitenkaan ollut kuluttajan terveydelle haittaa vaan haittavaikutusten ilmaantuminen edellyttää aina hyvin pitkäaikaista ja toistuvaa käyttöä.  
 
 
Tämä päätös siis EI KOSKE eKoalan  tuotteita vaan ne on todettu olevan edelleen turvallinen ja myrkytön kasvipohjainen vaihtoehto.